Közélet

Razzia dömping a szórakozóhelyeken

Összesen 690 szórakozóhelyet ellenőrzött a rendőrség több más hatósággal közösen tartott országos akciója során, január második felében.

Az akció során a rendőrség 8.646 embert ellenőrzött, közülük 1.173-an 18 év alattiak, 21-en pedig 14 év alattiak voltak. A rendőrök 44 esetben kezdeményeztek szabálysértési eljárást, öt esetben kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt indult büntetőeljárás – közölte az ORFK.

A tűzoltóság több helyen kifogásolta, hogy a kijáratokat, vészkijáratokat egyáltalán nem vagy nem megfelelően jelezték. Volt olyan hely, amely egyáltalán nem rendelkezett tűzoltó készülékkel. A tűzoltóság javaslatára 90 napra visszavonták két fővárosi szórakozóhely működési engedélyét.

Az ÁNTSZ munkatársait néhány helyszínen koszos, elhanyagolt konyha és előkészítő helyiség fogadta. Az ÁNTSZ felszólította a szórakozóhelyeket, a hiányosságok pótlására , de sok esetben bírság kiszabása is indokolt volt.

A szórakozóhelyek ellenőrzését a rendőrség továbbra is kiemelt feladatként kezeli, ezért a jövőben több alkalommal lehet majd számítani hasonló, nagyszabású, a társszervekkel közösen végrehajtott ellenőrzésekre – zárta közleményét az ORFK.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik