Közélet

Nyolc évet kapott a kislányával fajtalankodó apa

Első fokon 8 év fegyházbüntetésre ítéltek pénteken egy 30 éves szabolcsi férfit, aki saját kiskorú gyermekével fajtalankodott.

A vádirat szerint a férfi először 2009 augusztusában Dombrádon – albérletben akkor éppen ott lakott a család – fajtalankodott 8 éves kislányával. Később Nagydoboson, ahol szintén albérletben laktak, a vele egy ágyban alvó kislányt simogatni kezdte, amire ő felébredt, és szólt az édesanyjának. Másnap az asszony feljelentést tett a rendőrségen. A férfi elmenekült otthonról, végül nyíregyházi rokonainál fogták el a rendőrök. A férfi előbb mindent tagadott, majd beismerő vallomást tett, amit később visszavont. Először arra hivatkozva, hogy testi és lelki kényszer alatt vallott, másodszor arra, hogy szerette volna elkerülni az előzetes letartóztatást. A bíróság mégis a beismerő vallomást vette alapul, mert ezt támasztották alá az orvos szakértői megállapítások és a tanúvallomások is.

A kislány, akit nyomozási bíró hallgatott meg mindkét esetről, terhelő vallomást tett az apjára. Ugyancsak terhelő vallomást tett férjére az asszony és a szomszédok is.

Az ügyben végig zárt tárgyalás folyt, csak az ítélethirdetés volt nyilvános. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság pénteken a férfit nevelése alatt álló 12. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszak miatt 8 év fegyházbüntetésre ítélte, mellékbüntetésként 6 évre eltiltotta a közügyektől, kötelezte közel 300 ezer forint perköltség megtérítésére. A bíróság megszüntette továbbá a férfi felügyeleti jogát mind az öt gyermekével szemben. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védő felmentésért fellebbezett, ezért az nem jogerős. A végső szót a Debreceni Ítélőtábla mondja ki, addig is a férfi előzetes letartóztatásban marad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik