Közélet

Megszólalt a pécsi ámokfutó édesanyja

Az asszony elmondása szerint fiának kamaszkora óta voltak "furcsa dolgai".

Folytatódott pénteken a Baranya Megyei Bíróságon annak a gyógyszerészhallgatónak a pere, aki 2009-ben a Pécsi Tudományegyetem Biofizikai Intézetében fegyverével lelőtte egy csoporttársát, valamint megsebesített egy másik hallgatót, egy tanárt és egy takarítónőt – írja a Bama.hu.

A vádlott édesanyja elmondta: az első furcsa jeleket a fiú 15 éves kora körül vették észre. A fiatalember egyébként gyógyszerész szeretett volna lenni, csak egy-két ponttal maradt le a felvételinél a bejutástól, harmadszorra vették fel az orvosira. Feltehetően a sikertelen felvételi miatt depressziós lett. Mikor azzal az ötlettel állt elő a fiú, hogy lövészetre szeretne járni, az anyja nem ellenezte, mert azt gondolta, hogy legalább érdekli valami, és társaságban lesz. Az apja azonban ellenezte az ötletet.

Az édesanya nyomatékosan kijelentette: soha nem bántalmazták a fiút a családban.

A tárgyaláson levetítették az egyetem biztonsági kameráinak felvételét. Eszerint a fiatalember alig egy percet töltött a teremben, ahol a lövéseket leadta, és nyugodt léptekkel távozott onnan.

A bíróságon végül pénteken berekesztették a tárgyalást, a még szükséges bizonyítás-kiegészítés hiánya miatt. A következő tárgyalás április 6-án lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik