Közélet

Kéregetés gyerekkel: az apa is előzetesbe kerülhet

Eljárás indult annak a román asszonynak a férje ellen, akit még kedden fogtak el a rendőrök Budapesten, amint rossz állapotban lévő kisgyermekével koldult.

Mint arról korábban beszámoltunk, a román nőt kedden délután, a Könyves Kálmán körút és a Gyáli út kereszteződésénél igazoltatták a rendőrök, mert egy kisgyerekkel koldult az autók között. A rendőröknek feltűnt, hogy a kendőbe csavart gyerek fázik, folyamatosan köhög, ezért a nőt előállították, a kislányhoz pedig mentőt hívtak. A mentők a gyereket megvizsgálták, kiderült, hogy lázas, korához képest alultáplált, végtagjai pedig kihűltek. Ez után vitték a kicsit további vizsgálatokra a Heim Pál Gyermekkórházba, ahol az is kiderült, hogy több, bántalmazásból származó sérülése is van. A kórház csütörtöki tájékoztatása szerint a gyerek kielégítő állapotban van.

A Független Hírügynökség úgy tudja, a másfél éves kislány testén régebbi és friss sérülések, törések, zúzódások nyomai voltak, a lábán, kezén, arcán és fején is. Időközben előkerült a gyerek apja is és a nővel közös másik gyerekük, egy két és fél éves kisfiú. A kisfiún nem találtak sérüléseket, azonban annyira alultáplált, hogy gyakorlatilag fejlettségben két évvel van visszamaradva egy hasonló korú, egészséges gyerekhez képest. Úgy tudni, a páros Románia és Magyarország között ingázott. A kislányról annyit tudni, hogy Magyarországon született, az egyik fővárosi kórházban, de születése után anyja elhagyta és csak hónapokkal később, tavaly októberben jelentkezett érte. Magyarországon a nő és a férfi koldulásból éltek, a gyerekekkel egy hajléktalanokkal foglalkozó intézménybe költöztek be.

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője pénteken úgy tájékoztatott, hogy az ügyben a nő anyja ellen súlyos testi sértés és kiskorú veszélyeztetése miatt indult eljárás, de eljárás indult az apa ellen is, kiskorú veszélyeztetése miatt. A két ember előzetes letartóztatását indítványozták, erről pénteken délelőtt dönt a bíróság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik