Közélet

Szalagkorlátnak csapódott egy tartálykocsi az M7-esen

A szerda hajnali baleset miatt előbb teljes szélességben, majd hat óra után már csak a Budapest felé vezető oldalon lezárták az autópályát Siófok és Zamárdi között.

A tartálykocsi vezetője feltehetően elaludt, a jármű nekicsapódott a szalagkorlátnak és azon fennakadt. Személyi sérülés nem történt – tájékoztatott Bíró Gábor, a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Pál Richárd katasztrófavédelmi ügyeletes közlése szerint az üres, de korábban veszélyes, mérgező anyagot szállító tartálykocsi műszaki mentése megkezdődött.

Heizler György megyei katasztrófavédelmi igazgató arról tájékoztatott: mivel a tartálykocsi korábban veszélyes anyagnak számító bioüzemanyag-adalékot szállított, és utána nem tisztították ki, ezért Tolna megyéből veszélyfelderítő csoportot hívtak a helyszínre. Az elsődleges adatok alapján a tartálykocsi nem sérült meg, a levegőbe nem került veszélyes anyag – mondta az igazgató.

Közlése szerint a balesetről nem sokkal hajnali fél három után kapták a bejelentést. A műszaki mentést az autópálya mindkét oldalának teljes lezárását követően három órakor kezdték meg.

Heizler György elmondása szerint hat óra előtt felszabadult a Zamárdi felé vezető oldal, míg a főváros felé a forgalom előreláthatóan hét óra körül indulhat meg az autópályán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik