Közélet

Nem nyert a nyertes lottószelvény

Csalás gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség egy lottónyeremény ügyében, ismeretlen tettes ellen.

A tiszatardosi férfi a közelmúltban vásárolt lottószelvényt egy tokaji lottózóban. Beikszelt számait nem húzták ki, de az adott napon a szelvények óránkénti sorsoláson vettek részt, és akinek a lottóját kisorsolták, kétmillió forinttal gazdagodott – közölte Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán.

A tiszatardosi férfi abban a hiszemben volt, hogy nyert; ezt arra alapozta, hogy az egyik nyertes szelvényt Tokajban vásárolták ugyanazon a napon, ugyanabban az időpontban, amikor ő vette a sajátját. A lottózó női alkalmazottja viszont a szelvény ellenőrzése után közölte vele, hogy nem nyert, és a lottószelvényt kidobta.

Miután a férfi gyanút fogott, feljelentést tett a rendőrségen. Azt nem tudta bizonyosan, hogy nyert vagy sem, abban azonban biztos volt, hogy a lottózó dolgozójának vissza kellett volna adnia neki a szelvényt. Ezért merült fel benne a gyanú, hogy a nő azért tartotta meg az igazolóvényt, mert a számítógép nyereményt jelzett.

A rendőrség nyomozást rendelt el az ügyben csalás bűntett gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen. Az eset vizsgálata során a férfi által megadott szelvényszámot beazonosították, és bebizonyosodott, hogy ő lenne az egyik szerencsés nyertes. Az ügyben további nyomozati cselekmények várhatóak – tette hozzá a szóvivő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik