Közélet

Masszírozógéppel vertek át időseket

A háziorvos nevét és áldozataik betegségét is ismerték azok a trükkös tolvajok, akik a napokban jelentek meg Debrecen környékén.

A közelmúltban a városban egyébként is megszaporodtak az idős embereket meglopó trükkösök, akik általában kéményseprőnek, az áramszolgáltató dolgozójának, vízszerelőnek, papírgyűjtő diáknak, biztosító képviselőjének, az unokának tartozó barátnak, vagy éppen rendőrnek adják ki magukat.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a masszírózógépes csalók ketten dolgoztak. Egy férfi vezeti az autót, nőtársa beszél az áldozatokkal. Célirányosan csengettek be 70-80 év körüli, idős emberekhez. Ismerték áldozataik reumatológiai jellegű betegségeinek nevét és a háziorvosuk nevét is. Ezzel el is nyerték az idősek bizalmát és bejutottak a lakásokba.

Közforgalomban nem kapható, kiváló minőségűnek feltüntetett 5-600.000 forint értékűnek mondott, de valójában 10 ezer forintot sem érő – masszírozógépet és masszázsmatracot kínáltak megvételre. Azt mondták, hogy a háziorvos javasolja az eszközök használatát, mert azok segítségével jelentősen csökkenthetik havi rendszeres gyógyszerkiadásukat. És csak az általuk mondott érték felét, 250-300 ezer forintot kértek el az eszközökért. Azt is mondták, hogy körülbelül 1 hét múlva a biztosító még a pénzt is visszautalja.

Eddig 3 ilyen eset jutott a rendőrök tudomására, de feltételezhetően még több embert becsaphattak a csalók. Egyiküket már el is fogták és előzetes letartóztatásba került. A rendőrök várják azok jelentkezését, akiket átvertek, de eddig nem tettek bejelentést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik