Közélet

Újabb gyilkossággal gyanúsítják az anyját megölő férfit

Az édesanyja megölését búcsúlevelében beismerő 25 éves szombathelyi férfit gyanúsítják a több mint négy éve elkövetett "garázssori gyilkossággal" is.

A gyanút szinte teljes bizonyossággal alátámasztotta a korábbi helyszínről származó és a gyanúsított férfitól az újabb bűncselekmény után nyert DNS-minta összehasonlítása – jelentette be Halmosi Zsolt, Vas megye rendőrfőkapitánya csütörtökön sajtótájékoztatón, Szombathelyen.

A fiatalember, miközben múlt pénteken egy fővárosi panzióban elfogták a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói, öngyilkosságot kísérelt meg; a férfi már nincs életveszélyben, a tököli rabkórházban kezelik.

A két bűncselekményt összekapcsolja az elkövetés brutális módja, amely már a helyszíni szemle során felkeltette a rendőrök gyanúját, ezért kérték az országos bűnügyi szakértői intézettől a minták összehasonlítását.

Az elkövető mindkét esetben különös kegyetlenséggel, több tucat késszúrással ölt, a második esetben egy kalapácsot is használt, amellyel többször is lesújtott áldozatának fejére – mondta Halmosi Zsolt.

Több mint négy évvel ezelőtt, 2006 szeptemberében, amikor egy 70 éves férfit, egy garázsbolt tulajdonosát ölték meg, az elkövetőt annak ellenére sem sikerült elfogni, hogy a bűncselekmény helyszínén rengeteg értékelhető nyomot rögzítettek – közölte Palkó Andrea alezredes, a megyei főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője.

Akkor a tettes a Jászai Mari úti garázssoron belelépett egy vértócsába, a lábnyomait jelentős távolságon sikerült követniük a rendőröknek, a nyomok azonban hirtelen megszűntek. Ma már tudják: ez annak a háznak a közelében volt, ahol a gyanúsított akkoriban lakott.

Hónapokon át hiába hallgattak ki tanúkat, hiába tűztek ki nyomravezetői díjakat, semmi nem hozott fordulatot, az ügyet viszont mindezek ellenére nem zárták le, “életben tartották”.

A rendőrség tájékoztatása szerint az újabb bűncselekmény után a sajtóban közzétett fénykép alapján rendkívül sok értékelhető bejelentés érkezett, ez vezetett a férfi budapesti elfogásához is.

A férfi egy héttel azelőtt ölte meg édesanyját, hogy a nő holttestét megtalálták; a fiatalember egy ideig külföldön volt, majd a fővárosban egy panzióban húzta meg magát.

A rendőrség tudott a gyanúsított öngyilkossági szándékáról, ezért elfogását nagy körültekintéssel és a BRFK-val együttműködve kellett megoldani.

A hosszú ideje munka nélkül élő, ezért állandósult pénzzavarral küzdő fiatalember több búcsúlevelet is hagyott hátra, ezek közül az egyiket a rendőrségnek címezte. Ebben a levélben azonban csak édesanyjának megölését ismerte be, a négy évvel ezelőtti gyilkosságról nem írt semmit; azóta a bizonyítékok alapján azzal is meggyanúsították.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik