Közélet

Gyerekek okozhatták egy idős nő halálát

A rendőrség halált okozó testi sértés bűntett miatt folytat eljárást és elrendelte a négy fiú ideiglenes intézeti elhelyezését.

A 81 éves nőt január 24-én, hétfőn a lakásában holtan találták a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Lak településen. Kutatásra, rablásra, dulakodásra utaló nyomok nem voltak a helyszínen, az elsődleges vizsgálatok ugyanakkor nem zárták ki az idegenkezűséget – közölte Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön.

A rendőrség információi szerint a községben több gyerek hetek óta azzal szórakozott, hogy esténként a falut járták, és ha valahol világosságot láttak, beugrottak az udvarra, lekapcsolták a villanyórát, majd elszaladtak. Így történhetett ez január 23-án este is, amikor négy gyerekkorú fiú járhatott az idős asszony portáján.

Kihallgatásukkor ezt mindannyian elismerték, elmondták, hogy lekapcsolták a villanyórát, ám a lakás tulajdonosa kijött a házból és számon kérte tettüket.

A rendőrség megalapozott gyanúja szerint a nő sérüléseit szóváltást követően a gyerekek okozták, a fiúk ideiglenes intézeti elhelyezését elrendelték – tette hozzá a szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik