Közélet

Magyarországnak adják ki Keleti Györgyit?

Ruttner György ügyvéd szerint jó esély van arra, hogy a német hatóságok végül a magyar kiadatási kérelem mellett döntenek.

Az ügyvéd szerdán a TV2 Mokka című műsorában jogi szakértőként nyilatkozva azt mondta, a német hatóságok az európai kiadatási egyezmény alapján mérlegelik azt, hogy ki kérte először a kiadatást, továbbá figyelembe veszik az állampolgárságot, illetve azt is, hogy a fogvatartott hova szeretne menni.

Úgy vélte, jó esély van arra, hogy Olaszországgal szemben Magyarországnak adják ki a volt modellt. Hozzátette: azért lenne szerencsés, ha itthon tárgyalnák Keleti Györgyi ügyét, mert üzletszerű kéjelgés elősegítéséért Magyarországon 3, Olaszországban viszont 7 év börtönbüntetést szabhatnak ki.

Kitért arra, hogy megérkezett Németországba a magyar kiadatási kérelem is.

Alexander Klein, Keleti Györgyi németországi jogi képviselője a Mokkának telefonon azt mondta, nem túl jók a volt modell esélyei, most olyan kitételeket próbálnak keresni, amelyekbe kapaszkodni lehet. Ilyen lehet az, hogy két országban is eljárás folyik Keleti Györgyi ellen.

A Bors információit megerősítve Alfons Obermeier, bajor vezető főállamügyész a lapnak korábban elmondta, hogy Keleti Györgyit január 11-én tartóztatták le Münchenben egy munkaügyi központban, az olasz hatóságok által tavaly február elsején kiadott nemzetközi körözés alapján. Jelenleg Keleti Györgyi egy bajor fegyintézetben van, a magyar konzulátussal kapcsolatba léphetett és jogi képviseletet is kap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik