Közélet

Harisnyájába rejtette a csempészett iPhone-okat

Az izraeli hölgy Londonból tért vissza Tel-Avivba – a vámosok igazából azt nem értik, hogy nem tűnt fel senkinek a Heathrow-n a nő harisnyájába rejtett 44 darab iPhone?

A hatvanas éveiben járó asszony tradicionális grúziai népviseletben szállt le a repülőről – a számtalan rétegnyi ruha alatt megbújó telefonok miatt azonban nagyon furcsán járt, ezzel vonta magára a vámosok figyelmét. Amikor megállították, a hölgy azzal védekezett, hogy nem érzi jól magát. A vámosok ekkor felajánlották, hogy elkísérik, amíg jobban nem lesz – és közben keresztülvezették egy teljes testet átvizsgáló detektorkapun.

A hölgyet, miután megszabadították a harisnyájába rejtett iPhone-októl, végül elengedték – még nem döntötték el, hogy vádat emeljenek ellene, vagy hagyják, hogy megússza az esetet pénzbírsággal.

A Ben-Gurion reptér alkalmazottjai szerint az ehhez hasonló esetek lassan mindennaposnak számítanak. Az iPhone-os hölgy előtti napon például elkaptak egy férfit, aki ritka madarakat próbált meg átcsempészni az ellenőrzésen, mégpedig úgy, hogy a szárnyasokat a testére erősített dobozokba rejtette. A férfi Brüsszelből érkezett – és a felszállás előtti ellenőrzésen semmit nem vettek észre rajta.

A legnépszerűbb csempészáruk a beszámolók szerint még mindig az ékszerek, a fegyverek, valamint a drog, az alkohol és a cigaretta. A reptér dolgozói pedig egyöntetűen állítják, a legemlékezetesebb eset ahhoz a férfihoz kötődik, aki kitömött krokodilokkal próbált meg észrevétlenül elsétálni a vámosok orra előtt.

AJÁNLOTT LINKEK:

44 iPhone-t próbált elrejteni a harisnyájában – angolul (MSNBC.com)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik