Közélet

Még egy hónapig börtönben őrzik Keleti Györgyit

A német hatóságokon múlik, hogyan alakul a további sorsa.

Magyarország és Olaszország is kérte a németektől Keleti Györgyi kiadatását, ugyanis mindkét országban üzletszerű kéjelgés elősegítésével vádolják a volt honvédelmi miniszter lányát – értesült a Bors.

Keleti Györgyit a bajorországi Münchenben fogták el január 11-én, amikor munkavállalási ügyeit intézte egy hivatalban, azóta egy német börtönben tartják fogva.

A bajor főállamügyész a lapnak elmondta, most tanulmányozzák a magyar és az olasz kiadatási kérelmet, ez legalább egy hónapot vesz igénybe, ezután döntik majd el, hogy melyik országnak adják ki az exmodellt. Addig is Györgyi kapcsolatba léphetett a magyar konzulátussal, és jogi képviseletet is kap, mindenkor bejárhatnak hozzá, családtagok látogatása esetén egyedileg döntenek.

Keleti jobban jár, ha itthon állhat bíróság elé, mert a hazai jog szerint három évet kaphat, míg Olaszországban akár 7 évre is ítélhetik – írja a lap.

A Pesti Központi Kerületi Bíróságon szeptemberben kezdődött Keleti Györgyi pere, amelyben a vád üzletszerű kéjelgés elősegítése. A vádirat szerint 2006 és 2008 között az exmodell pénzért segített magyar nőket a prostitúció gyakorlásához Olaszországban, amiért közvetítői díjat kapott.

AJÁNLOTT LINKEK:

Magyar hatóságok kérték Keleti Györgyi kiadatását (Bors)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik