Közélet

Nem ismerte áldozatát az alsóörsi gyilkos

Nem ismerte egymást az alsóörsi gyilkos és rendőr áldozata - lezárult a rendőrségi nyomozás.

Megszüntette a Központi Nyomozó Főügyészség a 2010 augusztusában, Alsóörsnél történt kettős gyilkosság ügyében indított nyomozást. Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője elmondta, hogy a hatóság januárban lezárta, pontosabban az elkövető halála miatt megszüntette a nyomozást.

A nyomozás elején, a szakértői vélemények alapján már ősszel egyértelművé vált, hogy a gyilkos az a Svájcban élő magyar férfi, aki a helyszín közelében végül öngyilkos lett. Egyedül követte el tettét, egyik saját fegyverével ölte meg magát végül.

Azt, hogy miért történt a támadás, szintén széleskörű vizsgálat állapította meg. A férfi rendszeresen járt haza Magyarországra, a nyarak egy részét itt töltötte. Lazább ismeretségei voltak, viszonylag elzárt életet élt. 2010 elején elbocsátották állásából, egy közeli nőismerőse pedig meghalt. A támadás előtti időszakban beszűkültek baráti kapcsolatai is. Ezek együttesen eredményezhették személyiségének olyan változását, ami végül “motiválatlan, erőszakos bűncselekmény” elkövetéséhez vezethettek. Ezt a feltételezést erősíti több olyan feljegyzés, napló-bejegyzés, amit a nyomozás közben megtaláltak: voltak utalások arra, hogy motívum nélküli erőszakos cselekedetre és öngyilkosság lehetőségére, negatív élethelyzetére, személyiségének változására. Semmilyen adat nem utalt arra, hogy a lövöldözőnek és rendőr áldozatának bármilyen kapcsolata lett volna, így ezt a lehetőséget a nyomozás kizárta.

Nem bizonyosodott be, hogy magával a rendőrséggel lett volna baja a gyilkosnak, nem sokkal korábban Alsóörsnél igazoltatták és nem volt semmi probléma, vele és az irataival is minden rendben volt. Így végül kimondható, hogy a rendőr és az autó utasai is motiválatlan erőszak áldozatai lettek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik