Közélet

Kutyafalka terrorizált több utcát Bácsbokodon

Rettegésben tartottak több bácsbokodi utcát is azok a kutyák, amelyeket rendőrök segítségével gyűjtöttek össze a Menhely Alapítvány munkatársai.

Az állatvédők segítségét a helyi jegyző kérte, mert saját eszközeikkel már képtelenek voltak megoldani a kialakult helyzetet. Az állatvédők szerint hasonló esetek országszerte majd mindennaposak.

Egy régi bicikli kerekével sikerült csak sarokba szorítani a falka vezérét. A morgó, harapós kutyát még az állatvédők sem merték puszta kézzel elkapni. Miután sikerült, a többi kutyát már könnyebb volt befogni. A helyiek végül megkönnyebbültek. Több szomszéd is arra panaszkodott, hogy a kutyák miatt féltek a gyerekek az utcán, még kerékpárral sem mertek a környéken közlekedni, ha a kutyák az utcán voltak.

A kutyákat 14 napig karanténba helyezik. Az állatokat 14 nap után oltják, ivartalanítják és chippel látják el, majd próbálják örökbe adni – mondta a Független Hírügynökségnek Szabó Attila, a kecskeméti Menhely Alapítvány munkatársa.

Az állatvédők két helyről végül nyolc kutyát fogtak össze pénteken, és vitték a kecskeméti menhelyre. A kutyák tulajdonosai önként lemondtak az állatokról, így nem indult rendőrségi eljárás, a kutyák befogását felügyelő rendőrök nem intézkedtek – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A kecskeméti Menhely Alapítvány munkáját két német önkéntes is segíti. Állateledelt szereznek és német örökbefogadókat keresnek a befogott kutyáknak, mivel a tapasztalatok szerint az utcai csavargáshoz szokott, harapós kutyákat itthon szinte lehetetlen örökbe adni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik