Közélet

Felmentést kérnek Tóásó ügyében

Védenceik felmentését fogják kérni a bolíviai terrorista ügyben Tóásó Előd és Mario Tadic ügyvédjei.

Egy nemrég felbukkant videofelvételen állítólag az látszik, hogy kormányzati titkos ügynökök lefizetnek egy koronatanút.

A tanú azt vallotta, hogy a két férfi egy nemzetközi terrorcsoport tagja. Gianni Prado ügyvéd pénteken közölte, hogy a felvételt (a magyar állampolgársággal is rendelkező) Tóásó és (a bolíviai-horvát) Tadic ártatlanságának bizonyítékaként fogja bemutatni az állítólagos összeesküvés perében, amelyben rajtuk kívül 37 vádlott van.

A bolíviai kormány közölte, hogy nagyon alapos vizsgálatnak vetik alá a felvételt az eredetiség megállapítása végett. A képeken feltehetőleg az látszik, hogy feltételezett kormányügynökök 31 500 dollárt fizetnek Ignacio Villának, aki azzal vádolta meg Santa Cruz város ellenzéki vezetőit, hogy kapcsolatban állnak egy nemzetközi terrorista bandával, amelynek szerinte Tóásó és Tadic is tagja.

A pert már nem lehet feltartóztatni, folytatódni fog az ítéletig, és a bíróság dönti majd el, hogy ez a bizonyíték elfogadható vagy sem. Mi a vádlottak felmentését fogjuk kérni ebben az ítéletben – mondta Prado ügyvéd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik