Közélet

West Balkán-tragédia: megszólalt az egyik áldozat családja

Kinga édesanyja megérezte lánya halálát. Az elhunyt nővére számára húga jelentett mindent.

Nem látok temetőt, nincs hol hajtanom fejet, mégis nézte egyik szemem a sírt, a másik a nevet … – ez volt Kadosa Kinga utolsó Facebook-bejegyzése halála előtt.

Balogh Zsuzsa, az Aktív riportere a vasárnapi gyertyagyújtás alkalmával ismerkedett meg a 17 éves Kinga szüleivel, akik még mindig nem fogták fel, hogy mi történt. A családtagok otthonukban meséltek fájó őszinteséggel kislányukról.

Kinga édesanyja azt mondja, megérezte lánya halálát. Az egyik ismerősük értesítette őket, hogy valami nagy baj van, mert a rendőrök lezárták a területet, és nem tudja, hogy hol vannak a lányok. Kinga a nővérével még beszélt az éjszaka folyamán, aztán már ő sem tudta elérni telefonon.

A család nehezen tudja feldolgozni a tragédiát. Krisztina, az elhunyt nővére számára húga jelentett mindent, a szülők jogi lépésekre és a hasonló tragédiák elleni harcra szánták el magukat. Azt mondják, gyászukban csak az segíthet nekik, ha lányuk halála nem volt hiábavaló, vagyis minden erejükkel azért fognak harcolni, hogy ilyen tragédia többet ne történhessen meg.

A gyászoló család már megkapta a boncolási jegyzőkönyvet, melyből kiderült: lányukat nem késelték meg, halálát fulladás okozta.

Kingáról osztálytársai és barátai búcsúklipet készítették, a lány legszebb pillanatait örökítették meg.

AJÁNLOTT LINKEK:

Megszólaltak a diszkó tragédia egyik áldozatának hozzátartozói (TV2.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik