Közélet

Elfogták az exminiszter exmodell lányát

Münchenben vették kiadatási őrizetbe Keleti Györgyit.

Kiadatási őrizetbe vette a müncheni rendőrség az MSZP egykori honvédelmi miniszterének lányát – írja a Magyar Hírlap. Keleti Györgyit az olasz hatóságok által még tavaly kiadott európai elfogatóparancs alapján fogta el a német rendőrség.

A lap szerint az egykori playmate néhány hete egy müncheni munkaügyi központba munkavállalási papírokért adott be kérvényeket. Azonban a német hatóság ellenőrizte okmányait, így derült ki, hogy az olasz rendőrség európai elfogatóparancsot bocsátott ki ellene. A német hatóság értesítette olasz társszerveit, valamint a magyar konzulátust.

A Pesti Központi Kerületi Bíróságon szeptemberben kezdődött Keleti Györgyi pere, amelyben a vád üzletszerű kéjelgés elősegítése. A vádirat szerint 2006 és 2008 között az exmodell pénzért segített magyar nőket a prostitúció gyakorlásához Olaszországban, amiért közvetítői díjat kapott. Ügyvédje szerint védence ártatlan, de ugyanezen vádak miatt bocsátott ki Keleti ellen Olaszország európai elfogatóparancsot. Kérték kiadatását, de azt a magyar hatóságok megtagadták, mert olyan ügyről van szó, amelyet itthon is elbírálhatnak. Az elfogatóparancs azonban érvényben maradt. Ha Keletit kiadja a német hatóság az olasznak, sokkal rosszabbul jár, hiszen az olasz törvények szerint a kerítés, emberkereskedelemnek minősül, ami súlyos tíz éveket jelenthet az egykori playmate-nek – írja a Magyar Hírlap.

AJÁNLOTT LINK:

Őrizetbe vették Münchenben Keleti Györgyit (Magyar Hírlap)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik