Közélet

Elhagyhatja a kórházat a jászberényi néptáncos

Kedden várhatóan hazaengedik a Lágymányosi hídon, novemberben történt közlekedési baleset súlyos sérültjét.

Vasárnap a Jászság Népi Együttes részvételével gálaműsort tartottak Jászberényben az áldozatokra emlékezve. A házigazda Jászság Népi Együttes mellett a Csík Zenekar, valamint a Magyar Állami Népi Együttes táncosai is felléptek. Az előadásra valamennyi jegy elkelt, s ezenfelül is érkeztek felajánlások a tragédia érintettjei számára – mondta Szűcs Gábor művészeti vezető. Felolvasták Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes levelét is, melyben együttérzését fejezte ki “a nemzeti hagyományok ápolásában élen járó” Jászság Népi Együttes és a gyászoló családok felé.

A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy a november 18-i baleset legsúlyosabb sérültje kedden elhagyhatja a kórházat. Az együttes 31 éves művészeti asszisztensének a koponyája sérült, és az egyik szeme maradandóan károsodott, még további műtét és hosszas rehabilitáció vár rá, de van rá remény, hogy folytatni tudja majd oktatói munkáját.

A táncosok 2010. november 18-án szenvedtek halálos közlekedési balesetet a Lágymányosi hídon. Hárman a helyszínen életüket vesztették, két sérültet kórházba szállítottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik