Közélet

Hamis mosószert találtak

Sem az alapanyagok, sem a kész mosószer nem attól a cégtől származnak, mint amelyiknek márkajelzését a flakonokra ragasztották.

Négy embert őrizetbe vettek, előzetesüket a bíróság már elrendelte.Tavaly év végén találtak rá az akkor még Vám- és Pénzügyőrség néven működő hatóság emberei arra az összesen 78 ezer 695 liter hamisítványra, amely több ismert márkájú termék utánzataként került volna piacra. Azok, akik az illegális üzemekben dolgoztak, illetve ott voltak, semmilyen igazolást vagy magyarázatot nem tudtak adni arról, hogyan kerültek oda a később lefoglalt alapanyagok illetve késztermékek. Az ellenőrzés azonban kiderítette, hogy az áru nem a hamisítványokon feltűntetett gyártóktól származik, mivel a termékek és azok összetétele nem azonos az eredeti márkás mosószerekével.

A nyomozók összesen négy – az illegálisan működő üzemek szervezésével, vezetésével gyanúsítható – embert vettek őrizetbe, akik előzetes letartóztatását a Buda környéki Bíróság azóta már elrendelte.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal szombati közleményében figyelmeztet: óvatosnak kell lenni az olyan mosószerekkel, amelyeknek csomagolása megszólalásig megegyezik a legnépszerűbb márkájú tisztítószerekével, de nem megbízható helyen, mondjuk piacon, vagy úgymond kéz alatt kaphatóak. Ráadásul feltűnően olcsóbban, mint a szabályosan működő üzletekben. Vélhetően a szabálytalanul forgalmazott mosószerek gyártása és beszerzése is szabálytalanul történik, tehát a végtermék nem produkálja az eredetitől megszokott minőségét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik