Közélet

Önkormányzati lakást kapott az elvérzett anya családja

A kecskeméti háromgyermekes édesapa felesége tavaly novemberben vérzett el a kecskeméti kórházban, közvetlenül szülés után.

Az új, 72 négyzetméteres, 2 és fél szobás, felújított szociális bérlakás tökéletes, ráadásul sokkal kedvezőbb a havi bérleti díja, mint a korábbi albérletnek. Itt valóban jut hely mindenkinek, a két nagyobb fiú végre külön szobába került, és ők már ennek is nagyon örülnek – nyilatkozta az édesapa, Csabi Péter.

Katonáné Szabó Gabriella, Kecskemét alpolgármestere elmondta: az önkormányzat több ingatlant is ajánlott a családnak, de az apa ezt választotta. Miután eldőlt, hogy melyik szociális alapon bérbe adott lakás legyen az övék, a hivatali ügyintézés már gyorsan haladt, olyannyira, hogy a család a karácsonyt már ebben a két és fél szobás felújított lakásban tölthette.

A korábbinál sokkal olcsóbb, havi 15 255 forintos bérleti díj sokat könnyít a család helyzetén, de még így is spórolniuk kell, mivel az édesapa végül úgy döntött, egy évig ő marad gyesen a kislányával, nem a nagymama. Dorina már majdnem két és fél hónapos, édesanyjára hasonlít, aki már nem láthatta őt.

Az anya halála miatt kórházi és rendőrségi vizsgálat is indult. Mivel még egyik sem zárult le, továbbra sem tudni, felelős-e valaki a haláláért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik