Közélet

Letöltendő az ötévessel fajtalankodó tininek

Három év nyolc hónap, fiatalkorúak börtönében letöltendő büntetésre ítélte szerdán a pécsi bíróság azt a fiatal fiút, aki több alkalommal fajtalankodott egy szomszéd kisfiúval.

2009 novemberében helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság az akkor tizenöt éves fiatalt. A sértett nem beszélt nyíltan a történtekről, csak testbeszéden keresztül írta le nevelőanyjának, hogy milyen trauma érte.

A bíróságon elhangzott: a vádlott szüleivel nem tartja a kapcsolatot, miután ők külföldön tartózkodnak. A fiút egyik idősebb testvére neveli.

Az ügyvéd nem vitatta a cselekmény elkövetését. Enyhítő körülményként említette viszont, hogy a vádlott elismerte tettét, és hogy két-három évvel elmaradt társaihoz képest intellektuálisan és lelkileg is. A bíróság a vádlottat folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak bűntettében találta bűnösnek. A fiú a másodfokú tárgyalásig előzetes letartóztatásban marad.

A vádlott, gyámja és védője enyhítésért fellebbezett, az ügyész pedig három nap gondolkodási időt kért, így a döntés még nem jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik