Közélet

Előzetesben a pszichiátrián történt emberölés gyanúsítottja

Elrendelte N. Richárd előzetes letartóztatását szerdán 30 napra a Budai Központi Kerületi Bíróság.

A fiatalembert azzal gyanúsítják, hogy kedden megölt egy 68 éves beteget a budapesti Nyírő Gyula Kórház pszichiátriai osztályán – tájékoztatott Skoda Gabriella, a főügyészség szóvivője.

A bíróság döntése értelmében a gyanúsítottat az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállítják, mivel a férfi jelenleg is pszichiátriai kezelés alatt áll.

A Budai Központi Kerületi Bíróság a főügyészség indítványával egyezően azért döntött a kényszerintézkedés elrendeléséről, mert álláspontja szerint fennáll a fiatalember esetében a szökésnek, az elrejtőzésnek, továbbá annak a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén a férfi újabb bűncselekményt követne el.

A kórház vezetése korábban arról tájékoztatott, hogy az intézmény egyik pszichiátriai osztályának zárt részlegén egy többszörösen kezelt, kisebb bűncselekményeket is elkövető drogbeteg férfi támadta meg a megfelelő kezelés és óvintézkedések ellenére kedd este a közelében fekvő, mind tudatilag, mind testileg súlyosan leépült 68 éves beteget, aki ezt követően meghalt. A kórház főigazgatója elrendelte a részletes belső vizsgálatot az ügyben.

A Budapest Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy az eddigi információk alapján a 68 éves beteget a vele közös helyiségben elhelyezett, orvosi kezelés alatt álló 20 éves férfi ölte meg. A fiatalemberrel szemben a főkapitányság büntetőeljárást indított.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik