Közélet

Megölte gondozóját egy medve

A hasonló balesetek nem ritkák Oroszországban.

Az ápoló a barnamedve ketrecének kitakarításához ugyan az előírásoknak megfelelően átküldte az állatot egy külön elzárható részbe, de azt elfelejtette bezárni. Az állat megtámadta gondozóját, s megölte az 55 éves férfit – jelentette az Interfax hírügynökség.

December 26-án az ivanovói állatkertben egy kiszabadult medve támadt meg egy munkatársat: a lábát harapta meg, de a hírek csak arról számoltak be, hogy az orvosok küzdöttek a nő lábának a megmentéséért, arról nem, hogy sikerrel jártak-e. A medvét előbb megpróbálták visszaterelni ketrecébe, majd elaltatni, mikor azonban ez nem sikerült, lelőtték az állatot.

A nyáron és ősszel legalább két férfit támadott meg barnamedve a természetben: egyikük Szahalin szigetén indult az erdőbe bogyókat gyűjteni, és már csak holtan találtak rá. Feltételezések szerint az állat azért támadt emberre, mert 2010-ben kevés volt a lazac és a medvék nem tudtak a téli álomhoz elegendő zsírréteget növeszteni. A másik férfit a Komi Köztársaság fővárosa, Sziktivkar közelében harapdálta össze egy állat, de ő életben maradt. Gyakori az is, hogy a medvék a települések kukáiban keresnek élelmet, s arra is volt már példa tavaly télen, hogy egy falu lakosságát emiatt fel kellett kérni, hogy sötétedés után ne menjenek ki a házból.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik