Közélet

Ittasan, iratok nélkül, lejárt műszakival próbált vesztegetni egy férfi

Meg akarta vesztegetni egy autós a Budapesti Rendőr-főkapitányság közlekedési járőreit, aki határozottan visszautasították az ajánlatot.

A vesztegetési kísérlet után elfogták a sofőrt és utasát.

A József körúton megállított autónak egyébként még 2010 februárjában lejárt a műszakija, a sofőr pedig semmiféle irattal nem tudta igazolni magát. Utasa – a sofőr testvére – vesztegetni próbált, majd káromkodva köpködte a rendőröket, amikor azok visszautasították az ajánlatot.

A közlekedési járőrök hajnalban a József körúton jártak, mikor észlelték, hogy a Kölcsey utcából nagy sebességgel, kisodródva kikanyarodik egy autó. Az autót megállították és a sofőrt, valamint utasát igazoltatni akarták. Mindkét férfi láthatóan ittas volt, a sofőr dülöngélve szállt ki a kormány mögül. A rendőrök kérdésére elismerte, hogy nem sokkal előbb alkoholt ivott és elmondta azt is, hogy nincs nála semmiféle irat. A helyszínen megszondáztatták, az alkoholszonda pozitív eredményt mutatott.

Az autóban utasként ült a sofőr láthatóan szintén ittas bátyja. Ő “másképp” akarta elintézni az ügyet: először 5 ezer, majd 10 ezer forintot ajánlott fel, illetve közölte: “majd megalkuszunk.” A rendőrök határozottan visszautasították a felajánlást és közölték, hogy előállítják őket. A sikertelen vesztegetési kísérletet látván az utas a többszöri rendőri felszólítás ellenére sem volt hajlandó igazolni magát, folyamatosan kiabált, fenyegetőzött, szitkozódott és köpködte a rendőröket.
A két férfit a rendőrök végül előállították.

A sofőr vezetői engedélyét bevonták, a kocsiról megállapították, hogy annak műszaki érvényessége 2010. február 28-án lejárt. A 27 éves sofőr ellen ittas járművezetés és vesztegetés miatt indult eljárás. 30 éves testvére ellen szintén vesztegetés és hivatalos személy elleni erőszak miatt tettek feljelentést. Őt őrizetbe is vették és ügyében a Budapesti Nyomozó Ügyészség folytatja az eljárást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik