Közélet

Amikor nem világos, hogy mire van a segélyhívó

A floridai Winter Parkban a „szolgálunk és védünk” néha egészen új értelmet nyer a lakosság szemében.

Az elmúlt hetekben két, egymástól független segélyhívás is beérkezett a helyi rendőrkapitányságra, amiben a betelefonálók úgy érezték, problémájukat – azaz egy rosszul sikerült manikűrt és a seriff-helyettesek sokszoros ellenőrzését – már csak a rend őrei tudják megoldani.

Az első delikvens a 44 éves Cynthia Colson volt, aki állította, a szépségszalonban elnézték a manikűrjét, és túlságosan hosszúra hagyták a körmeit. A jelentés szerint a hölgy összesen négyszer tárcsázta a 911-et: az eredeti bejelentés után még kétszer érdeklődött, hogy hol késik a járőrkocsi, végül még egyszer felhívta a segélyvonalat, mivel az időközben kiérkezett rendőr nem tudta elsimítani a fizetés körüli vitát. A szépségszalonban végül annyira elszabadultak az indulatok, hogy Colsont őrizetbe kellett venni.

A második hívónak, a 61 éves Lawrence Gauthiernek, összesen 16-szor sikerült tárcsázta a segélyhívót november óta – a férfi folyamatosan névjegykártyákat követelt az ügyeiben eljáró rendőröktől, valamint elvárta volna, hogy a kapitányság minden egyes alkalmazottja után nyomozást folytasson le, aki szerinte „gyanúsan viselkedett”. Végül Cynthia Colsonhoz hasonlóan Gauthiert is letartóztatták.

AJÁNLOTT LINKEK:

Talán a túl hosszú körmei miatt tárcsázott félre. Négyszer – angolul (MSNBC.com)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik