Közélet

Három embert “kilakoltatott” a belvíz

Egy középkorú asszonynak, valamint nyolcéves és tizennégy éves fiának kell elhagynia otthonát vasárnap Újfehértón, miután vályogházuk falát eláztatta a víz.

A Bocskai utcán lévő épület hátsó része teljesen összeomlott, a tűzoltók markológép segítségével takarítják el a törmeléket – tapasztalata a helyszínen az MTI tudósítója. Az asszony elmondása szerint reggel fél nyolc körül észlelték, hogy mozog a mennyezet, s rövid idő múlva összeomlott a ház hátsó része. Senki sem sérült meg; a helyi önkéntes tűzoltók és az ácsok jelenleg a cserepeket szedik le a tetőről és belülről próbálják megtámasztani a még épen maradt falakat, hogy azok ne dőlhessenek tovább.

A ház állapota miatt a lakók nem maradhatnak, a három lakó az asszony édesanyjához költözik – mondta el Nagy Sándor, a település független polgármestere. Hozzátette: az ingatlan egy olyan városrészben fekszik, ahol eddig nem okozott nagyobb problémát a belvíz.

Közben a település mályváskerti részén még mindig az utcákon, a kertekben és a pincékben lévő vízzel küzdenek a lakók. Már hat szivattyú működik folyamatos üzemben, s mintegy 1200 méter hosszú tömlőhálózattal próbálják az ingatlanoktól távolabb, elsősorban a környékbeli legelőkre vezetni a rengeteg vizet.

A Bocskai utcáról kiköltöztetett családdal együtt már hét ember kényszerült elhagyni otthonát Újfehértón: korábban egy egyedülálló idős embert és egy szintén háromtagú családot helyzetek el önkormányzati bérlakásokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik