Közélet

Kamionok akadtak el Zalában

Az M70-es autóúton egy baleset miatt leállt a forgalom.

Az Állami Autópálya-kezelő Zrt. tájékoztatása szerint az M70-es autóúton egy kamion és egy személygépkocsi ütközött össze. A baleset a 6-os kilométernél történt, mindkét irányban torlódás alakult ki.

Szabó István, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense arról számolt be, hogy a kora reggeli órákban a 86-os úton Zalalövőnél két kamion elakadt, a 74-es főúton Nagykanizsa határában pedig árokba csúszott egy teherautó. Délelőtt az M7-es autópálya zalakomári benzinkútjánál szintén egy kamion ragadt bent a hóban, a 76-os főúton pedig a nagykapornaki emelkedőn kellett a tűzoltóknak kimenteniük egy ugyancsak elakadt teherjárművet.

Busa Csaba, a Zala Volán személyközlekedési üzletágának igazgatója azt közölte: Lenti környékén két településre nem tudott bejutni a távolsági járat, de a megye autóbusz-közlekedésben a délelőtti órákban még nem okozott komolyabb fennakadást a lehullott hó.

Zalában éjfélkor kezdődött intenzív havazás, a délelőtti órákra Nagykanizsa környékén már mintegy 40 centiméternyi hó hullott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik