Közélet

Droglabort számoltak fel Nyíregyházán

600 kilogramm mákgubót és különböző eszközöket találtak, amelyekkel heroin gyártására készülhettek a gyanúsítottak.

Droglabort számolt fel a rendőrség Nyíregyházán, s a bűncselekménnyel kapcsolatban őrizetbe vettek egy 45 éves magyar férfit és egy 31 éves ukrán állampolgárságú nőt – közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Az újfehértói férfi által bérelt garázsban csaknem 600 kilogramm ledarált mákgubót találtak zsákokban, valamint nagy mennyiségű vegyszert és eszközöket foglaltak le – mondta a százados.

Hozzátette: a mákgubót és az eszközöket a heroingyártás első fázisához, az ópiumfőzéshez használták. A szóvivő tájékoztatása szerint az ukrán nő Újfehértón bérelt lakásában a nyomozók további 4 kilogramm morfin tartalmú anyagot foglaltak le.

Fülöp Gergely arról is beszélt, hogy a férfit és a nőt szerdán Nagykállóban igazoltatták, mert bűnügyi információk alapján kábítószerrel összefüggő bűncselekmény elkövetésével voltak kapcsolatba hozhatók. A nőnél 10 gramm barna színű, zselés állapotú, a gyorsteszt alapján drogot tartalmazó anyagot találtak. Az előzetes vizsgálat a nő szervezetében ópiumszármazék nyomát is kimutatta. A nő és a férfi megtagadta a vallomástételt, de az ügyben nyomozó mátészalkai és nyíregyházi rendőrök eljutottak az általuk működtetett illegális droglaborhoz.

A rendőrség mindkét gyanúsítottat őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatásba helyezésüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik