Közélet

Stohl alig emlékezett a balesetre

Két liter bor, két pohár whiskey és egy csík kokain – ezeket fogyasztotta a színész-műsorvezető, mielőtt autóba ült volna.

Mint arról korábban beszámoltunk, Stohl Andrásnak súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés vádja miatt kellett megjelennie kedden a Budakörnyéki Bíróságon.

A vádirat ismertetése után a Nemzeti Színház művésze azzal kezdte vallomását, hogy bűnösnek érzi magát. Stohl csak a csattanásra emlékezett a balesetből, utána azt érzékelte, hogy lassul az autója, majd még egy csattanást hallott. Az előzményekről a műsorvezető azt vallotta, hogy a Nemzeti Színházban az előadás után fehérbort ivott, később, hajnaltájban whiskeyt és megint bort ivott, és valamikor kokaint is fogyasztott, amit állítása szerint másfél hónappal korábban egy fiú ajándékozott neki egy szórakozóhelyen – írja a Bors című napilap.

Párját, Ancsikát mindvégig próbálta menteni, az asszony egyébként megjelent tanúként, de nem kívánt vallomást tenni.

A napilap információi szerint Stohl három teljesen eltérő verziót mondott el a rendőrségi kihallgatáson. Először nem említette, hogy alkoholt fogyasztott, azt pedig, hogy drogozott, egyenesen cáfolta. Később csak a tiltott szerek használatát tagadta, mint mondta: védője tanácsára.

Az egyik tanú, a súlyosan sérült idős férfi, Pali bácsi lánya zokogva mondta, hogy édesapjának még most is fáj a lába. Egy másik tanú, egy könnyebben megsebesült fiatal lány azt mondta: ” láttam, hogy Stohl András ül a vezetőülésben, és bámul maga elé. Kimászott a tetőablakon, odajött hozzánk, és azt mondta: cigi, cigi.” Más tanúk arról számoltak be, hogy a színművész odament a balesetet szenvedettekhez és megkérdezte tőlük, megsebesültek-e, hogy vannak, tud-e segíteni nekik.

A tárgyalás során Stohl András a baleset minden áldozatától külön-külön is bocsánatot kért, sajnálkozását kifejezve.

A büntetőper tárgyalása további tanúk és szakértők meghallgatásával 2011. március 31-én folytatódik, amikor ítélet is lehetséges.

Az Index korábban úgy értesült, ha bebizonyosodnak a színész ellen felhozott vádak, tettéért maximum három évet kaphat.

AJÁNLOTT LINKEK:

Így gázolt Stohl: 2 liter bor, két viszki és egy csík kokain (BorsOnline)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik