Közélet

Koltai Róbertet is kihallgatják fia miatt

A színész-rendezőt is beidézte kihallgatásra a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága.

Koltai Róbertet a közeljövőben hallgatják meg fia adócsalási és magánokirat-hamisítási ügyével kapcsolatban – értesült a Blikk.

Mint arról korábban beszámoltunk, őrizetbe vették múlt hét szerdán P. Koltai Gábort, akit csalással, adócsalással és magánokirat-hamisítással gyanúsítanak. Az eddigi adatok szerint a mozifilmek forgalmazásával, értékesítésével foglalkozó társaságok offshore cégek beiktatásával, illetve fiktív számlák felhasználásával 2,3 milliárd forinttal rövidítették meg a költségvetést.

Korábban a Bors című napilap azt írta, hogy P. Koltai Gábor több cégében ráadásul apja, Koltai Róbert és édesanyja, Pogány Judit is érdekelt volt. A lap által megkérdezett jogász szerint a fiatal filmproducer kettő–nyolc év börtönt is kaphat.

A Napi Ász információi szerint a védők most azért harcolnak a Fővárosi Bíróságon, hogy a férfit helyezzék házi őrizetbe, vagy engedjék szabadlábon védekezni a két kiskorú gyermekére, családjára és a közelgő ünnepekre való tekintettel. Amennyiben azonban a bíróság mindezt visszautasítja, P. Koltai Gábor az ünnepeket is a börtönben töltheti.

A család egyik közeli ismerőse korábban elmondta, Koltaiék teljesen kiborultak a botrány miatt, és fiuk letartóztatásának hírére teljesen összezártak.

AJÁNLOTT LINKEK:

Koltai Róbertet is beidézték (Blikk)
Őrizetbe vették Koltai Gábor filmproducert (Hír24)
Koltai Róbert honlapja
Koltai Róbert: életrajz, filmek, kitüntetések (Wikipédia)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik