Közélet

Nyolc évet is kaphat Koltai Róbert fia

A fiatal producer cégében híres édesapja és édesanyja is tulajdonos volt.

Mint arról korábban beszámoltunk, őrizetbe vették Koltai Gábort, akit csalással, adócsalással és magánokirat-hamisítással gyanúsítanak. Az eddigi adatok szerint a mozifilmek forgalmazásával, értékesítésével foglalkozó társaságok offshore cégek beiktatásával, illetve fiktív számlák felhasználásával 2,3 milliárd forinttal rövidítették meg a költségvetést.

A Bors információi szerint Koltai Gábor több cégében ráadásul apja, Koltai Róbert, és édesanyja, Pogány Judit is érdekelt volt. A Filmsziget Művészeti Kft. egyedüli tulajdonosa jelenleg is a színész-rendező, fia 2007 óta az ügyvezetői pozíciót töltötte be.

A lap által megkérdezett jogász elmondta, az érdemi kérdésekben mindig a tulajdonos szokott dönteni, de a napi teendőket az ügyvezető intézi. Előfordulhat, hogy a tulajdonos nem is tud az ügyvezető döntéseiről, de ezt csak a nyomozás derítheti ki. Hozzátette: az ilyen bűncselekményekért kettő–nyolc év börtönt is kaphatnak az elkövetők.

A család egyik közeli ismerőse korábban elmondta, Koltaiék teljesen kiborultak a botrány miatt, és fiuk letartóztatásának hírére teljesen összezártak. A napilap elérte a művész házaspárt, ám mindketten csupán annyit mondtak, nem kívánnak nyilatkozni az ügyben.

AJÁNLOTT LINKEK:

Magával rántja fia Koltai Róbertet? (BorsOnline)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik