Közélet

Felakasztotta magát a hírhedt csaló fia?

Holtan találták Bernard Madoff egyik fiát New Yorkban - adta hírül szombaton az amerikai sajtó.

A 46 éves Mark Madoff holttestére egyik családtagja bukkant manhattani lakásában helyi idő szerint szombat reggel. A rendőrség csak annyit közölt, hogy egy 46 éves fehér férfi holttestére találtak, miután a hozzátartozó értesítette őket. Az amerikai tévék szerint öngyilkos lett, de ezt hivatalos források nem erősítették meg.

Mark Madoff és fivére, Andrew érintettségét is vizsgálták az apjuk ügyében nyomozó amerikai hatóságok, de nem emeltek vádat ellenük, miután nem sikerült bizonyítani, hogy a cégnél dolgozó testvérek tudtak a történelem legnagyobb piramisjátékának nevezett csalásról. Apjuk, Bernard Madoff vállalata 65 milliárd dollárt csalt ki ügyfeleitől – az újonnan csatlakozók pénzéből fedezte a kifizetéseket, ám amikor a pénzügyi válság kitörésekor egyszerre sok ügyfele követelte befektetését, a 90-es évek eleje óta működő rendszer összedőlt. A 72 éves üzletembert 150 év börtönbüntetésre ítélték.

Az ügyfelek döntő többsége elbukta a pénzét. Múlt hónapban árverést tartottak a Madoff család vagyontárgyaiból, hogy a befolyt mintegy 2 millió dollárral is a befektetőket kártalanítsák. Madoff felesége az idén névváltoztatási kérelmet nyújtott be a hatóságokhoz az őt ért folyamatos fenyegetések miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik