Közélet

Lakásában lőtt egy vadász, majdnem a szomszédot találta el

Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt tragédia.

Lakásában adott le véletlenül lövést sörétes fegyveréből egy vadász Szombathelyen, a lövedék a szomszédos lakás fürdőszobájának ajtajában állt meg. A vadász elmondása szerint eladáshoz készítette elő a fegyvereit, egy golyós és három sörétes puskát, és eközben sült el az egyik sörétes fegyver – tájékoztatott Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A lövedék keresztülhaladt a vadász lakásának bejárati ajtaján, a lépcsőházon, majd a szemközti szomszéd lakásának bejárati ajtaján, s végül a sörétek a fürdőszoba kitárt ajtajában álltak meg.

A Nyugat.hu internetes portál értesülése szerint az említett lakásban egy huszonéves szombathelyi fiatalember a számítógépe előtt ült. Ha a fürdőszoba ajtaja nincs nyitva, őt találják fejmagasságban a lövedékek.

Kazmar Enikő ezzel kapcsolatban annyit közölt: a lakásban valóban otthon tartózkodtak, de személyi sérülés szerencsére nem történt.

Elmondása szerint a vadász az egyik fegyveren “ürítő mozdulatot” hajtott végre, ekkor dördült el a lövés.

A szóvivő tájékoztatása szerint a rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés bűntette miatt büntetőeljárást indított, a fegyvereket lefoglalta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik