Közélet

Rosszul lett egy tanú a Cozma-ügy tárgyalásán

Először mondott negatív véleményt egy tanú Marian Cozmáról.

Először mondott negatív véleményt egy tanú Marian Cozmáról: Tar László csütörtöki vallomása szerint a kézilabdázó ingatag volt, erősen ittas, alig állt a lábán, és lekezelően viselkedett a Patrióta lokálban, agresszív azonban nem volt. A Cozma-ügy Veszprém Megyei Bíróságon folyó tárgyalásán korábban a tanúk még soha nem fogalmaztak meg negatív állítást az áldozatról. Az emberölés bűntettében eddig mintegy ötven tanút hallgatott meg a bíróság, valamennyien békésnek, barátságosnak jellemezték a veszprémi Patrióta lokál diszkójában a barátnőjével táncoló román sportolót.

Tar László a vallomásában elmondta még, hogy látta, amikor valaki egy széket kapott fel a diszkóbeli verekedéskor, és lesújtott vele.

Széket látott a levegőben Lenner Vivien tanú is, illetve azt, hogy üvegszilánkok repültek.

A csütörtöki tárgyaláson egy tanú rosszul lett, eszméletét vesztve hanyatt vágódott a tárgyalóteremben; a mentők pillanatok alatt megérkeztek, és ellátták a fiatal férfit. Saját felelősségére maradt a tárgyalóteremben, és tanúvallomást tett.

Egy másik tanú, Németh Dániel azt mondta el, hogy a Patrióta lokálban négy-öt “kopasz, kigyúrt, nagy nyakláncokat viselő cigány férfi” állt meg az asztala előtt. “Feltűnőek voltak, feltűnően viselkedtek” – mondta fiatalember, majd arra emlékezett, hogy hamarosan verekedés robbant ki, s a “feltűnő jövevények” Marian Cozmát ütötték.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették. Az emberölés ügyében hét ember ellen emeltek vádat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik