Közélet

Tízéves húgával fajtalankodott

A 22 éves nagyhalászi férfit a mostohaanyja jelentette fel, miután a kislánytól megtudta, hogy mi történt.

A jelenleg előzetesben lévő, 8 általánost végzett, korábban alkalmi munkából élő, jövedelemmel nem rendelkező fiatalember két éve szabadult a börtönből, azóta apjánál és annak élettársánál élt. Míg a szülők dolgoztak, többször vigyázott két kisebb testvérére – 8 éves öccsére és 10 éves húgára. A vád szerint júniusban, kihasználva, hogy a szülők nincsenek otthon, azt javasolta a gyerekeknek, játsszanak papás-mamást. A kisfiút kiküldte a szobából, a kislánnyal fajtalankodott. Akkor hagyta abba, amikor a kisebbik gyerek benyitott a szobába. A kisfiú két nap múlva mondta el anyjának, mit látott, majd a kislány is elmesélte a történteket, mire a nő azonnal feljelentést tett a rendőrségen.

A 22 éves férfi, akit az eljárás során két elmeszakértő is megvizsgált, a Nyíregyházi Városi Bíróságon szerdán beszédhibájára hivatkozva azt mondta: a rendőr kiszínezte az ő vallomását, ezért azt visszavonja. Azt kérte, a zárkatársa által leírt, a börtönből küldött vallomását vegyék figyelembe. A férfi a bíró kérdéseire adott válaszaiban önmagával is ellentmondásba keveredett, azt sem tudta, hogy hívták a rendőrt, aki kihallgatta, egy másik nevét emlegette. Azt állította, hogy a jegyzőkönyvvel ellentétben, miszerint végig jelen volt, kirendelt védője csak a kihallgatás végére érkezett meg. A bíróság ekkor szünetet rendelt el.

Szünet után Remes Sándor bíró bejelentette: miután a vádlott az őt kihallgató rendőrhadnagyot hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítással, az ügyvédet pedig bűnsegédlettel vádolta meg, a tárgyalást 2011 márciusára elhalasztja. A vádlott mellé új ügyvédet rendel ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik