Közélet

Négy évet kapott a részeg késelő

A kisbéri férfi késsel támadt élettársa fiára, majd feladta magát a rendőrségen.

Emberölés kísérlete miatt jogerősen négy év börtönbüntetésre ítélte a Győri Ítélőtábla azt a férfit, aki Kisbéren, ittasan, többször mellkason szúrta élettársa fiát; az ítélőtábla ezzel helybenhagyta a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság döntését – tájékoztatott a szervezet sajtószóvivője kedden.

A bűncselekmény előtt az elkövető, az élettársa és fia egy kocsmában kisebb mennyiségű alkoholt fogyasztott, majd a férfi tovább ivott. Hazaérve veszekedni kezdett az asszonnyal, majd késsel megtámadta az emeletről lejövő fiút, aki távozásra szólította fel – mondta Ferenczy Tamás.

A dulakodás közben az elkövető háromszor mellkason szúrta a hanyatt fekvő áldozatot, akinek végül sikerült elmenekülnie. A férfi ezután újra a kocsmába ment, majd a rendőrségen feladta magát.

A férfi és a nő hosszabb ideje voltak élettársi kapcsolatban, majd az italozás miatt megromlott a viszonyuk. A férfi elköltözött, de az asszony továbbra is főzött, mosott rá, így gyakran visszajárt a házba – mondta az előzményekről a sajtószóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik