Közélet

Felfüggesztett börtön a vesztegető rendőröknek

Az egyenruhások még 2009 decemberében csaltak ki pénzt egy román autóstól.

Hivatalos személy által elkövetett vesztegetés ügyében állt hétfőn a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság előtt két rendőr. A vád szerint egy román sofőrt vesztegettek meg még 2009. december 8-án. A rendőrök gyorshajtás miatt állították meg az autóst a 4-esen Szajol és Törökszentmiklós között.

A férfitól először 100 ezer forintot kértek, de nem volt nála ennyi pénz. Végül 400 lejt adott át a rendőröknek. Balázsné Busku Terézia ügyészségi sajtóreferens tájékoztatása szerint ez a pénz akkor 25 ezer 500 forintot ért.

A román sofőr a kisújszállási rendőrkapitányságon még aznap feljelentést tett, és az eljárás során fel is ismerte a szolgálatban lévő rendőröket. Ők azonban tagadják, hogy pénzt fogadtak volna el.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság hétfői ítéletében egyikükre 1 év 10 hónap, társára 1 év 6 hónap börtönbüntetést szabott. Az elsőrendű vádlott büntetését 4 évre, társáét 3 évre függesztették fel, és vagyonukkal felelnek az elvett 25 ezer 500 forintért is, fele-fele arányban kobozzák el tőlük a megvesztegetéskor átvett összeget. Az ítélet nem jogerős, a védő felmentést kért, a vádlottak mindvégig tagadták, hogy pénzt fogadtak volna el. Az ügyész azonban súlyosbításért fellebbezett. Ezt azzal is indokolta, hogy az utóbbi időben elszaporodtak a hasonló bűnesetek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik