Közélet

Rekord méretű kábítószerfogás

Rekordmennyiségű, több mint 300 kilogramm marihuánát találtak a pénzügyőrök egy kamionba rejtve vasárnap hajnalban Röszkénél.

A sofőr elmenekült a helyszínről, a szerb hatóságok azonban elkapták. A szállítmányt lefoglalták, a drog értéke körülbelül 630 millió forint.

A szerb rendszámú kamion hajnalban jelentkezett belépésre a röszkei határátkelőhelyen. A papírok szerint a jármű fémárut szállított Olaszországba, de kiderült, hogy kábítószert rejtettek el benne. A pénzügyőrök röntgen segítségével vizsgálták át a kamiont, így vették észre, hogy drog van a homlokfalban. A vám- és pénzügyőrség emberei összesen 312 kilogramm drogot találtak itt, amelyről a szakértői vélemény megállapította, hogy marihuána.

A kamion vezetője miután lebukott, szökni próbált, de nem jutott messzire: a szerb hatóságoknak később sikerült elfogniuk. A szerb sofőr most is szomszédos országban van, őrizetbe vették.

A VPOP a rekordmennyiségű kábítószert lefoglalta, a szállítmány értéke körülbelül 630 millió forint.

Sipos Jenő, a Vám-és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: 50-100 kilós fogások már előfordultak, de ilyen mennyiségű kábítószer az elmúlt 10 évben biztos nem akadt horogra.

Az ügyben kábítószerrel visszaélés bűncselekmény gyanúja miatt indult eljárás. Még vizsgálják, hogy a marihuánaszállítmány honnan indult, és hova vitték volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik