Közélet

Mobiltelefon a brutális sorozatgyilkos cellájában

Farkas Csilla
Farkas Csilla

szerkesztő. 2010. 12. 03. 07:52

Csempészett mobiltelefont használt kaliforniai börtönében Charles Manson, a világ egyik leghírhedtebb pszichopatája.

Charles Manson több telefonhívást is tett, valamint több SMS-t is küldött, mielőtt az őrük felfedezték matracában a mobiltelefont – közölte a kaliforniai börtönhatóság szóvivője. Terry Thorton elmondása szerint az életfogytig tartó börtönbüntetését töltő férfi Kaliforniába, New Jerseybe, Floridába és Kanadába telefonált a csempészett telefonnal.

A börtönhatóság azt nem hozta nyilvánosságra, hogy Manson kikkel vette fel a kapcsolatot. Thorton a Los Angeles Times-nak elmondta: nem tudja, hogy Manson használta-e a telefont bűntények megszervezésére, vagy fenyegetésekre. A szóvivő hozzátette: “már az is aggasztó, hogy volt telefonja, hiszen egy olyan emberről beszélünk, aki mások vett rá arra, hogy a nevében gyilkoljanak”.

A többszörösen büntetett előéletű Charles Manson a hatvanas évek közepén hozta létre a “családnak” nevezett szektáját. Manson utasítására családjának több tagja 1969 nyarán betört Roman Polanski filmrendező kaliforniai házába, majd megkínozták és meggyilkolták Polanski állapotos feleségét, a színésznő Sharon Tate-t, valamint négy vendégét. A Manson-család másnap újabb két áldozattal végzett saját otthonukban. Mint kiderült, korábban is követtek el gyilkosságokat.

Az 1969-ben halálra ítélt Manson büntetését három évvel később életfogytig tartó börtönbüntetésre változtatták. Büntetését a csempészett telefon miatt harminc nappal meghosszabbították, valamint feddésben részesítették. A most 76 éves Manson elvileg jogosult lenne feltételes szabadlábra helyezésre, de szinte teljesen biztos, hogy rácsok mögött fog meghalni – írta a Times.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

GelÈnes, 2009. febru·r 5.
A gelÈnesi FlÛrika JÛzsef f·skamr·jukban felv·gja a NyÌrerdı Zrt. v·mosatyai telephelyÈrıl kapott f·t. A NyÌrerdı Zrt. 6000 kˆbmÈter t¸zelıt k¸lˆnÌt el szoci·lis cÈlra. GelÈnesen tÌz csal·d kapott 34 kˆbmÈter f·t, a havonta kiutalt 6-8000 forint lak·sfenntart·si t·mogat·s helyett. Ezen a tÈlen 16 ember halt meg kih˚lÈs miatt Szabolcs-Szatm·r-Bereg megyÈben.
MTI FotÛ: Bal·zs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.