Közélet

Előzetesben marad Tasnádi Péter

Elutasították az önbíráskodás és más bűncselekmények miatt előzetesben lévő vállalkozó fellebbezését, így február 13-ig rács mögött marad.

A bíróság október elején házi őrizetbe helyezte Tasnádi Pétert, azonban egy korábbi bírósági indoklás szerint az eljárás meghiúsítására törekedett, ezért novemberben előzetesbe került. Az előzetest elrendelő végzést megfellebbezte, de most azt elutasították.

A Fővárosi Bíróság tájékoztatása szerint törvényesen hivatkozott az elsőfokú bíróság arra, hogy a férfi ügyében még tart a nyomozás, és nincs olyan adat, ami alapján a letartóztatás megalapozottsága megkérdőjelezhető. A bíróság szerint a gyanúsított és a sértettek ismeretsége és ügyük erőszakos jellege miatt továbbra is tartani lehet attól, hogy a férfi veszélyeztetné a bizonyítási eljárást, ha szabadon engednék.

Tasnádit egyébként különböző tartozások behajtásával kapcsolatban fogták el korábban, ezek a pénzügyek még mindig rendezetlenek, az ügy részletei pedig nincsenek tisztázva. Ezért annak is fennáll a veszélye a bíróság szerint, hogy a – közleményben csak monogramján említett – gyanúsított a vélt vagy valós követeléseit érvényesíteni akarná, akár bűncselekmény árán is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik