Közélet

Ma temetik a Lágymányosi hídon történt baleset áldozatait

A jászberényi Római Katolikus Főtemplomban reggel közös szentmisét mondtak a Jászság Népi Együttes három táncosának emlékére.

A közös szentmise után 10 órakor vettek végső búcsút Jászberényben a Szent Imre temetőben a 19 évesen elhunyt Szabó Laurától. Ugyanitt temetik el délben a 17 évesen meghalt Répási Norbertet, és délután 2-kor az Új Temetőben a 19 évesen eltávozott Szebenyi Debórától is elbúcsúznak a hozzátartozók.
Az együttes honlapján egy idézettel búcsúznak a táncosoktól “Bolyongva keresünk a földi lét zivatarában,/Lelketek boldogan táncol a mennyországban,/S tekintetünk a kereszten,/Ahol a gyertyaláng is táncba kezd…”

Az egyik táncos még mindig kórházban van Budapesten, újabb műtétek előtt áll, közölte korábban az együttes művészeti vezetője.

November 18-án hajnalban tragikus autóbaleset történt a budapesti Lágymányosi hídon, amikor a hat jászberényi néptáncost szállító autó a forgalommal szemben felhajtott a hídra, és ott egy teherautóval ütközött. Hárman a helyszínen életüket vesztették, két sérültet kórházba szállítottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik