Közélet

Lelőttek egy bankrablót Kispesten – társát még keresik

Egy másik rablót elfogtak, keresnek egy harmadikat. Szó nélkül lőttek a rendőrökre.

Délután két fegyveres lépett be a Budapest Bank kispesti Fő utcában található fiókjába, ahol a bevétel átadására szólították fel az alkalmazottakat: az MTI információja szerint két és fél millió forintot raboltak, majd elmenekültek (korábbi hírek még 12,5 milliós rablásról szóltak). A közben kiérkező járőrök a közelben, a Szigligeti utcánál pillantották meg a két gyanús férfit. Intézkedni próbáltak, de a rablók gépkarabélyból, szó nélkül tüzet nyitottak rájuk, majd a rendőrök viszonozták a tüzet – mondta el Tóth Tamás, budapesti rendőrfőkapitány.

A tűzpárbajban egy bankrabló meghalt, a társa körülbelül 500 méterre a tűzpárbaj helyszínétől megadta magát és a rendőrök elfogták. A tanúk meghallgatása még tart, azonban a rendőrök ellentmondó információkat kaptak tőlük eddig, ezért vált szükségessé a Szigligeti utcai panelház körülzárása. A tűzpárbajban rendőrök és járókelők nem sérültek meg.

A főkapitány hangsúlyozta: a harmadik elkövetőről nem tudja megerősíteni, hogy valóban létezik. Az ellentmondó tanúvallomások miatt azonban a Terrorelhárítási Központ kommandósai vizsgálják át a kérdéses panelházat.

A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója szerint a Szigligeti utcánál a földön több tucat töltényhüvely hever, az egyik bankrabló holtteste is az utcán fekszik. Az MTI szerint a lelőtt rablónál sorozatlövő fegyver volt, amely valószínűleg egy AMD-65 típusú, a Magyar Honvédségnél rendszeresített gépkarabély.

A bankrablás után közvetlenül még olyan információkat kaptak a rendőrök, hogy egy gépfegyveres férfi bemenekült a Szigligeti utca elején lévő panelházba, emiatt az épületet hermetikusan körbezárták a rendőrök és nem sokkal később megérkeztek a Terorelhárítási Központ kommandósai is. A Hirado.hu értesülései szerint túsztárgyaló is érkezett a helyszínre.

Az önkormányzat megnyitott egy iskolát, ahol melegedőt rendeztek be a hazatérni szándékozó, de lakásukból kizárt lakók számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik