Közélet

Orvosi diploma nélkül kezelte a betegeket az áldoki

Úgy alkalmaztak Romániában egy 34 éves fiatalembert orvosként, hogy az még az első félévet sem fejezte be az egyetemen.

A tulceai kórház vezetősége anélkül bízta rá a betegek sorsát a tapasztalattal egyáltalán nem rendelkező áldoktorra, hogy nem ellenőrizte az iratait. Ráadásul a fiatalember csak másolatokat nyújtott be– írja amanna.ro.

Egy hónappal munkába állása után jöttek rá, hogy a frissen felvett doki még az első félévet sem fejezte be az egyetemen. A férfi alkalmazói előtt mint általános családorvos mutatkozott be, és több iratot is bemutatott ennek alátámasztására, melyek között szerepelt egy, a konstancai Ovidius egyetem kiállította orvosi diploma is.

Az egy hónap alatt csaknem 200 pácienst vizsgált meg, és “kezelt”. A kórház menedzsere vette észre először, hogy problémák vannak az áldoki irataival, és az Orvosi Kamarához fordult.

A rendőrség megállapította, hogy a fiatalember iratai hamisak, ezért kérte a letartóztatását csalás és okirathamisítás gyanújával. A vizsgálat ideje alatt a férfi egyelőre szabadlábon van, de nem hagyhatja el Tulcea városát.

Úgy néz ki, az ellene indított rendőrségi eljárás nem vette el a kedvét a további bűncselekmények elkövetésétől, szülővárosában, Macin kórházában ugyanis már benyújtotta az alkalmazásához szükséges papírokat.

AJÁNLOTT LINKEK:

Orvosként szerződtették egyetemi diploma nélkül (manna.ro)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik