Közélet

Hárman támadtak egy rendőrre Jászkiséren

Az egyenruhás egy játékbaba miatt kialakult veszekedésnek akart véget vetni a piacon.

Három nő támadt egy intézkedő rendőrre a jászkiséri piacon, amikor egy veszekedés után rendet akart tenni a vitázó felek között; a három támadó szabadlábon védekezhet – közölte a Szolnok megyei főügyészség sajtószóvivője kedden az MTI-vel.

A jászsági kisváros piacán egy játékbaba miatt alakult ki veszekedés, miután egy vevő az áru minőségét kifogásolva visszakövetelte a pénzét, amire az eladó nem volt hajlandó. Emiatt a vásárló szitkozódva nekitámadt az árusnak és társának. Az indulatok megfékezésére hívták ki a rendőrséget – mondta el a vasárnapi eset előzményeiről az ügyészségi sajtószóvivő.

Tájékoztatása szerint a kiérkező járőr egyenként meghallgatta veszekedőket, majd közölte velük, hogy a részletek tisztázására menjenek be a rendőrőrsre. Ekkor a reklamáló asszony két vele lévő nővel együtt az intézkedő rendőrre támadt, a földre rántották, és a hátát ütlegelték. A rendőrnek azonban rövid időn belül sikerült kiszabadulnia támadói közül, “intézkedett és rendet teremtett”.

A sajtószóvivő hozzátette: a szabadlábon védekező három támadó ellen csoportos garázdaság és hivatalos személy elleni erőszak bűncselekménye miatt indítottak eljárást. Amennyiben bűnösségük bizonyítást nyer, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatók, és a mostani bírói gyakorlat alapján a középérték kiszabható rájuk.

Balázsné Busku Terézia elmondta azt is, hogy az idén már 33 esetben támadtak meg rendőröket Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik