Közélet

Még mindig mélyaltatásban a jászberényi férfi

Javult az állapota, de még mélyaltatásban tartják a férfit, aki társaival csütörtökön szenvedett balesetet a Lágymányosi hídon.

Javul az állapota, de még mindig mélyaltatásban tartják a csütörtöki baleset súlyos sérültjét, a tánckar vezetőjét – mondta Szűcs Gábor, a Jászság Népi Együttes művészeti vezetője hétfőn. A fiatalember súlyos agysérülés miatt került kórházba, ahol azonnal megműtötték.

A művészeti vezető arról tájékoztatott, hogy Jászberényben pénteken temetik el a Lágymányosi hídon történt baleset három fiatal áldozatát. Délelőtt 10 órakor a 19 éves Szabó Laurát, délben a 17 éves Répási Norbertet, délután 2-kor a 19 éves Szebenyi Debórát búcsúztatják.

Az együttes tagjai minden nap látogatják elhunyt társaik szüleit, amennyire lehet, anyagilag is támogatják őket. Bár a fellépéseket és a próbákat egyelőre lemondták, Szűcs Gábor azt mondta, ha a sikerben és az örömben együtt voltak, akkor most a bánatban is erősnek kell lenniük. “Megbeszéltük, hogy most még nagyobb erővel dolgozunk azon, hogy együtt maradjunk, nem hagyjuk abba, folytatjuk, már csak az ő emlékük miatt is.”

A Jászság Népi Együttes hat tagja az elmúlt hét csütörtökön egy budapesti fellépésről tartott hazafelé, amikor az autó vezetője a sötétben rosszul tájékozódva, menetiránnyal szemben hajtott fel a Lágymányosi hídra, és beléjük rohant egy teherautó. Hárman a helyszínen meghaltak, hárman megsérültek a balesetben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik