Közélet

19 év fegyházat kapott a kiskunlacházi lány gyilkosa

A 14 éves kiskunlacházi tinilány megölésével, megerőszakolásával és kifosztásával vádolt helybeli fiatalembert e mellett 10 év közügyektől eltiltásra ítélte első fokon a Pest Megyei Bíróság.

2008. november 22-én, napra pontosan két évvel az ítélethirdetés előtt a kiskunlacházi kiserdőben a történtek idején 26 éves vádlott megtámadta, megerőszakolta és megölte az este hazafelé tartó fiatal lányt, akinek táskáját és nyakláncait is magával vitte.

Szalay Csaba bíró hétfőn az ítélet szokatlanul részletes és hosszantartó indoklásakor emlékeztetett arra, hogy a nagy közfelháborodást kiváltott, brutális gyilkosságot követő, különösen széleskörű nyomozás során 700 embert hallgattak ki, a bírósági tárgyaláson pedig 40 tanút és 11 szakértőt hallgattak meg. A Pest Megyei Bíróság a büntetlen előéletű vádlott tagadása ellenére bizonyítottnak látja, hogy ő a tettes, amit elsősorban az orvos szakértői véleményekre alapoz.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője pedig enyhítésért fellebbezett. A símaszkos kommandósok által őrzött vádlott előzetes letartóztatását a bíróság a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik