Közélet

Elfogták a mentő-tolvajt

Elfogta a rendőrség azt a férfit, aki ellopta a Samaritanus Mentőszolgálat egyik mentőautóját.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szombaton közölte: a mentőautót a XII. kerületi kórház belső területéről tulajdonították el pénteken, nem sokkal délután 4 óra előtt. A piros-fehér színű betegszállító gépkocsi üresen, de járó motorral állt az egyik osztály előtt.

A BRFK közölte: civil ruhás nyomozói a Bocskai úton figyeltek fel egy piros-fehér színű mentőautóra, amely szabálytalan vezetési manővereket hajtott végre, majd behajtott egy egyirányú utcába a kötelező haladási iránnyal szembe.

A nyomozók a mentőautó után hajtottak, és gépkocsijukkal úgy álltak meg, hogy a betegszállító ne tudjon továbbhaladni. A rendőrök felszólították a jármű vezetőjét, hogy állítsa le az autót, és szálljon ki, azonban a férfi ennek nem tett eleget, elindult és szándékosan a civil szolgálati gépkocsi oldalának hajtott. Ekkor a nyomozók a jármű vezetőjét elfogták.

A mentőkocsi vezetője könnyű sérüléseket szenvedett, ezért kórházba szállították. A 23 éves budakeszi férfit jármű önkényes elvételével gyanúsították meg, és őrizetbe vették. Az eljárást a XII. kerületi kapitányság folytatja.

Dávid Ferenc, a Samaritanus Mentőszolgálat szóvivője azt mondta: egy beteget vittek volna a műtőből az intenzív osztályra, és mivel sietni kellett vele, a mentősök nem zárták be az autót, és a kulcsot is benne hagyták. Miközben a műtőből vitték le a beteget, valaki beült az autóba, és elhajtott vele. A portás látta kimenni, de azt hitte, tankolni viszik – mondta Dávid Ferenc. Az eltulajdonított Volkswagen Transporter T4-es mentőautó mintegy hétmillió forintot ér.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik