Közélet

A kézis szerint Cozma úgy dőlt el, mint egy rongy

Raffael Sándor volt, aki megtámadta Cozmát a szórakozóhelyen, és akivel kint az utcán is verekedett a sportoló - mondta Uros Vilovszki kézilabdázó.

Raffael Sándor már lent a tánctéren megtámadta Marian Cozmát, a verekedés pedig kint, a szórakozóhely előtt később is folytatódott – mondta Uros Vilovszki pénteken a Veszprém Megyei Bíróságon tett vallomásában. Miközben Raffael Cozmával verekedett, többen körbeállták őket, így már csak az látszott, hogy a sportoló összeesik – mondta Vilovszki. Úgy fogalmazott: “Marian úgy dőlt el, mint egy rongy, úgy, mint aki nem kel fel többé”. Az áldozat csapattársa hangsúlyozta: Raffael végig Cozma közelében volt. Vilovski a rendőrségen úgy vallott: a csapattársai szerint Raffael kiáltotta, hogy “hozd a pisztolyt!”.

A szerb válogatott sportoló azt mondta: ismételgette a Patrióta lokál előtt az utcán Marian Cozmának, hogy “haza, haza”, de nem tudta a csapattársát elhúzni, eltolni a helyszínről. Ügyvédi kérdésre válaszolva közölte: ha elrohantak volna, amikor felértek Marian Cozmával az utcára, talán elkerülhető lett volna a konfliktus.

Uros Vilovszki azt mondta: őt Sztojka Iván támadta meg az utcán, amikor Marian már feküdt a földön. Mivel Sztojka válla fölött azt látta, hogy éppen többen lépnek ki az ajtón, menekülni kezdett. Futás közben megpróbálta megütni, megrúgni üldözőit, ami után már nem követték őt. Útközben a vérző Pesiccsel találkozott, aki segítséget kért tőle, ezért kórházba kísérte.

A Veszprém Megyei Bíróság 29 tárgyalási napot tűzött ki a gyilkosság tisztázására. A tárgyalás szeptember 13-án kezdődött. Heten állnak bíróság előtt, ellenük emberölés, életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és bűnpártolás a vád. A vádlottak mindannyian tagadják, hogy közük lett volna a gyilkossághoz.

A vád szerint 2009. február 8-án Raffael Sándor szúrta szíven Marian Cozmát, a Cozma segítségére siető Ivan Pesicset Németh Győző vesén szúrta, Zarko Sesumot pedig arcon rúgta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik