Közélet

Pucér testével sokkolta a betörőt

Váratlan megjelenésével eszeveszett menekülésre késztetett egy fiatalkorú éjszakai betörőt egy egyedül élő asszony Poltava megyében.

A betörés áldozata elmondta, hogy álmából valamilyen zajra ébredt az éjszaka közepén. Azt gondolta, hogy rágcsálók garázdálkodnak a konyhájában, ezért minden balsejtelem nélkül nyitott be a helyiségbe, és kapcsolta fel a villanyt. Odabent legnagyobb rémületére egy álarcos férfi pakolta meg éppen a táskáját. Ő azonnal sikoltozni kezdett, majd kihívta a rendőrséget. A kiérkező járőr perceken belül elfogta a menekülő betörőt, akiről kiderült, hogy nem más, mint a szomszédasszony 17 éves fia.

Az elkövető úgy emlékszik az esetre, hogy a konyhaablak üvegének kiemelése után akadálytalanul jutott be a házba. Ott talált egy pénzzel teli befőttes üveget, kivett a hűtőből pár szál kolbászt, és már éppen indulni akart, amikor meggyulladt a villany, és az egyik ajtóban egy borzas, gyűrött képű, pucér némbert pillantott meg, aki a következő pillanatban velőtrázó sikoltozásba kezdett.

A fiatalember rémületében minden holmiját hátrahagyta, és zavarában az ajtó helyett az általa feltört ablakon keresztülvetve magát, hanyatt-homlok elmenekült. A rendőrség saját jogkörében eljárást indított az ijedős betörő ellen – közölte a sajtóval Suarhij Mahno, a novoszaranzsari kapitányság rendőrfőnöke.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik