Közélet

Néptáncosok haltak meg a Lágymányosi hídon

A jászberényi Jászság Népi Együttes tagjai szenvedtek tragikus balesetet Budapesten a Lágymányosi hídon, csütörtökön hajnalban.

A Jászság Népi Együttes tagjai a Fonóban szerda este tartott táncházból jöttek hazafelé.

A Független Hírügynökség információi szerint a három sérült közül egy 31 éves férfinak kritikus az állapota, jelenleg is lélegeztetőgépen van. A másik súlyos sérült 20 éves fiatalembernek stabil az állapota, a 18 éves sofőr sérült legkevésbé.

Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese azt mondta: a sérültek egyikét sem hallgatták még ki. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy egyik sofőr sem ivott alkoholt, azonban a vér- és vizeletvizsgálatra még várni kell. Ebből derül majd ki, hogy esetleg kábítószert fogyasztott-e a fiatal sofőr. Kormos Endre hozzátette: a halálos baleset okozásáért akár 8 év börtönbüntetést is kiszabhat a bíróság.

Hajnalban a Lágymányosi híd budai hídfőjénél a fiatalokat szállító kocsi a forgalommal szemben hajtott fel a hídra, és összeütközött a Posta tehergépkocsijával. A teherautó a személygépkocsi bal oldalába csapódott, az autóban utazók beszorultak a roncsok közé.

Az áldozatok között van két 19 éves lány, valamint egy 17 éves fiú, két másik fiatalt azonnal kórházba szállítottak. A Független Hírügynökség információi szerint a kocsit kölcsönkapta egyikük.

A város polgármestere, Szabó Tamás a tutihir.hu-nak elmondta, hogy a várost megrendítette a halálhír, a későbbiek során konzultálnak mind az áldozatok szüleivel, mind az együttes vezetőségével, hogy a város miként tud segítséget nyújtani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik